Nordic Fuzz Con 2013

NFC2013

Den 28-31 mars 2013 gjorde jag det äntligen - jag var på Furrykonvent och det var superkul! =^__^=

Furrisar är ju hur snälla, sociala och trevliga som helst! =^__^=

Ett gäng glada furries! Frenzee, Smirre, Alexis och framför Vlad!

NordicFuzzCon 2013 - Fursuit Parade / Conga Line!

Video visar fursuiters som gör congadance vid NFC i Stockholm 2013!

Glada furries utanför hotellet i Haninge!

Glad räv som någon ritat på whiteboarden!

En av de väldigt fina fursuits vi fick se! =^__^=

Jag "Smirre Kirax" inköper SveaFur Fanzine! =^__^=

Allt som jag köpte, SveaFur Fanzine, röd mössa med rävöron och en fin målning på en räv - detta köpte jag på Fuzzcon.Helikoptern och Stealthbombaren köpte jag i flygplansbutiken i Stockholm och spelet Sniper 2 köpte jag på Gamestop i Stockholm! =^__^=

Fursuiters uppträdde och gjorde levande charader och annat skoj!

Här finns en del bild & videomaterial som SveaFurrisarna samlat!

Canis Lupus upplevelser från NFC!

Tripprapport!

På vägen till hotellet så är jag lite nervös då jag ska till furry konvent, då jag vet vad för några typer som ska dit. Jag, Timid och 13 går tillsammans, de påpekar om min ångest jag har och skrattar lite lätt. Tro fan de tänker jag, då jag har skrämt upp mig själv i worst case scenarios som kan hända när man kommer att vara "instängd" tillsammans med en massa skeva furrys under en hel helg. Nerverna blev inte direkt bättre när man fick höra innan man har kommit till hotellet att nån har hittat en hopvikt blöja på en toalett. Dåliga nerver hade jag, så dåliga att när jag kom till kön för incheckningen så var jag tvungen att gå ut och ta en cigg. Jag såg dock ingen återvändo då jag har pröjsat för biljetten så jag tänkte väl att jag får skylla mig själv och checkar in för att lämna grejerna på rummet.

Hände dock inte så mycket, några satt i sofforna, andra stod och pratade lite tyst med varandra medan arrangörerna förbereder de sista sakerna inför konventet. Själv går jag runt med min kamera och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag kände ganska snart att den där whisky flaskan som jag köpte i stan kommer gå åt, så jag får med de andra för att dra till systemet så jag kan införskaffa ytterligare en. Det dröjde inte många timmar för att jag kände att jag måste beställa en öl i baren.

Det är inte förrns därefter jag snubblar ner i kaninhålet, och ser fabeldjur överallt i regnbågens alla färger. Timid drar sina skämt som får mig att garva, Vlad drar sina referens paralleller som får mig nästan att vika till marken av skratt medan jag förtär mina lungor på cigarett rök. Jag åker hiss tillsammans med hissen full av fursuiters, jag hör folk gör djur läten, jag ser 30 åringar beter sig barnsligare än de som är 15. Jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland, det behövs mer alkohol. Det tjoas och mjauas runt mig under kvällen, och jag kan inte göra nått annat än att roas utav skratt ifrån alla skämt och galenskap som sker. Jag minns att jag kliver in i hissen tillsammans med en fursuiter, jag är sneface, jag har slappnat av mer, jag konverserar med den mystiska mannen i en pälsdräkt. När han går så vänder han sig om och undrar vad jag gör resten av natten. Jag svarar med att jag var jävligt trött och var på väg att gå till sängs, därav vi skildes åt. När jag kommer till min våning så grips jag av en väldigt konstig, lätt obehaglig känsla och jag ställer mig fråga, "Vafan hände nyss?". Första dagen har passerat, jag funderar återigen på vad jag har gett mig in i.

Jag vaknar upp en aningen bakfull, dags för runda två och tar en återställare ifrån min whisky gömma jag har på rummet. Dagen börjar lugnt med att hallen är smockad av Narnias arme, och en del av dem skrämde mig. En utav fursuitarna som jag tyckte var rätt ok skickade helt plötsligt en stor mängd skevhet om honom. Denne bar runt på ett par stycken plushies som var miniatyrer utav hans fursuit, en utav dem hade kalsonger på sig. Varför? VARFÖR?! Jag förstod inte, jag ville inte förstå. Det skuttas, det lallas, folk chillar i soffor, folk hänger, och jag känner mig helt felplacerad. Någon går tydligen runt och filmar för en dokumentär, nej tänker jag, ta bort mig. Men jag skulle snart påbörja min tvärvändning. Under kvällens gång, efter en god mängd dos rök och några bärs står jag vid baren och snackar med vad som set ut att vara en maskot ifrån en skidanläggning. Han kallade sig tydligen för SweaWolf. Vi pratar lätt om NFC och hur vi upplevde kvällen, jag berättar för han att jag var inte riktigt helt bekväm över att vara där. Han frågar fundersamt varför och jag svarar att det är mitt första konvent och jag visste inte riktigt hur det skulle vara här men att jag börjar slappna av mer och njuta av tillvaron. Jag vet inte riktigt hur han tolkade det svaret då det inte går att läsa av hans ansiktsuttryck. Därefter att han spatserar vidare till sitt gäng som det sedan börja vända för mig. Nu börjar jag bli mer bekvämare och gladare. Jag känner inte längre av min ångest som jag har haft nu under en längre period, jag är avslappnad. Det är nu som det känns att jag gått ifrån mörka kaningångar, till att kliva in i Underlandets port. Jag har det trevligt, jag har det roligt, jag trivs. Jag gläds utav alla de mystiska varelserna jag ser, de får vara hur skeva som helst, de är nu underhållande. Det dricks, det röks, det är gött. När natten är ung, så får nån ifrån Sveafur gänget mig att ta på en rosa pikachu dräkt som Alexis och Vlad släpat med sig. Jag är sneface jag bryr mig inte, jag har fan kul. Inte ens verken i mitt skadade knä stoppar mig mig när vi dansar. Natten fortsätter, och jag har bestämt att jag vill gräva djupare i Underlandet. Jag vill komma till fjärilslarven och röka ur hans vattenpipa, jag vill komma in på ett roomparty. Jag frågar lätt runt omkring, men det är dött. Så jag bestämmer mig för att gå på skattjakt. Jag tar hissen och kammar igenom varje våning, klockan är 4 på natten. Det är dött, knappt nått ljud och jag märker att jag går runt själv, iklädd i en rosa pikachu dräkt, full, traskande i hotellkorridorer som är tagna ur The Shining, letandes efter roomparty. Jag ställer mig frågan om vad jag håller på med och skrattar tyst för mig själv, det enda som fattades var att om jag skulle säga "ett kilo mjöl" så skulle det komma en gaffeltruck inkörandes genom väggen. Totalt urballat för min del. Jag går och lägger mig.

Jag vaknar upp på lördagen med en rejäl baksmälla, den skulle inte jag bli av med förens sent på eftermiddagen. Men denna dag skulle inte bli sämre, tvärtom! Jag får tag på en papersuit som kära Cadman trädde över min skalle. Med en öl i näven ber jag 13 att ta en bild på mig och Cyanid som jag skickar till en icke furry vän som jag har gett statusuppdateringar ifrån konventet. "Vad fan är det som händer där egentligen?!" får jag som svar. Jag skrattar, min vän garvar ihjäl sig utav all galenskap. Dagen fortsätter, det är fest. Som vanligt får Timid och Vlad mig att luta mot en vägg full av skratt med sina kommentarer. Jag står ute i skjorta och röker, det är fett kallt. Jag ser den bekanta SweaWolf kommer ut med sitt hägn. Jag brister ut att han ska komma och värma mig, jag frös. Trippande kommer han fram och omfamnar mig. Jag håller om denna svettiga bolibompa varg och suger åt mig värme . Det dröjde inte länge tills resten av hans hägn tycker att det är kul med en gruppkram och jag befinner mig helt plötsligt i en pälsig bastu som immar igen mina glasögon. Man kan ju ställa sig frågan om varför jag inte gick in när jag frös. Jadu, ett kilo mjöl vännen, ett kilo mjöl. Tiden går, ölen till magens bott den når, och jag får tips om ett roomparty, ett röjigt ett dessutom!. Med en nyköpt öl i näven traskar jag ner dit. Men ack, vilken besvikelse. En sån jävla besvikelse. Det var runt 10 pers, 3 stycken kanske sa nått, resten bara satt där. Jag förväntade mig kaniner och känguruer dansades på hotellrummets sängar till nån urvattnad och dålig techno låt. Röj, vilket skämt. Och när de satte på my little pony i högtalarna så flydde jag illa kvickt. Men kvällen fortsätter, jag har det roligt. Spökhumlan är ju ändå med oss trots allt. När jag väl åker själv i hissen så lägger jag märke till stanken som var i den. Det luktade svett och fis, nästan som väggarna har blivit impregnerade utav de två ingredienserna. Jag blir lite äcklad, men samtidigt så trodde att denna doft skulle ha kommit bra mycket tidigare. Kvällen börjar bli seg, det händer mindre och mindre saker. Folk håller på att gå och lägga sig. När det är i princip helt dött, så känner jag att det är dags för mig med. Dom enda som var vakna var typ Frenzee och Chesire.
Söndag, dags att dra hem. Efter att halvdant säga hejdå till Svea gänget kliver jag ut ur hotellet för att hinna med bussen. Jag måste hinna ta den för att komma bort till syrran då vi och resten av familjen ska på skidsemester. Under bussresan drabbas jag av synvillor då jag ser pälsdräkter lite här och var. När jag stänger ögonlocken så får jag hallisar som var som en svag variant av psykedelisk svamp. Jag ser saker i 3D, jag ser ansikten, men jag ser även ansikten av rävar, kaniner, vargar, känguruer, björnar, hästar, ja jag såg ta mig fan ett helt jävla zoo utav fursuit huvuden. "Vafan är det som händer?" tänker jag. Jag kommer hem till syrran och kliver in. Min syster hälsar mig välkommen och frågar mig hur tv-spelskonventet var. "Ja jo, den var bra.".

Källa forumet SveaFur!

© Smirre Kirax